Ideen

Ideen om et sted for inspirasjon lå lenge og «modnet» inni hodet og hjertet, i lang tid mens jeg oppholdt meg først i Kosovo, senere i Burundi, og Libanon. Tiden ble brukt til å samle inn tonnevis av inspirasjon gjennom å «se» hva som virkelig foregikk rundt meg, samt mange timer tilbrakt på internett over flere år, og lagring av bilder og ideer.

Ett annet sted på kloden, i Bergen, satt Bente Halvorsen og hadde mange av de samme tankene, hun hadde malt i mange år, og var skikkelig klar for å satse mer på sin kunstneriske side. Høsten 2012 ville tilfeldighetene at vi møttes, ble kjent, og pratet godt sammen. Det hele ble enda morsommere når vi fant ut at vi begge drev og malte, og hadde mange sammenfallende ideer.

Det ble mer og mer klart at folk flest kaster altfor mye, og en tanke om gjenbruk, og resirkulering av ting som andre mennesker ikke har bruk for lengre, kan kanskje bli til glede for andre. Dette kunne lett kombineres med å lage nye malerier, og annet interiør.

Tankene begynte å surre for alvor, og et lokale som passet til noe sånt, kom som sendt fra «himmelen», da vi var så heldig å få låne de gamle butikklokalene i Marken 7b, som i sin tid tilhørte Else Kolderup, og hvor hun hadde en av sine botiquer. Dette lokalet tilhører i dag, hennes datter, Signe, som er en god venninne av meg. Else var en inspirasjon og mentor for meg i mine unge dager. Derfor var navnet, whatELSEisnew, helt klart for meg fra første stund. Vi har fått lov av familien Kolderup å bruke ELSE’s navn i firmanavnet, og det setter vi utrolig pris på.

Vi brettet opp armene og begynte å fikse litt opp, for å få det litt hjemmekoselig, slik at det ble et sted hvor vi virkelig koser oss, med masse inspirasjon og gode vibber.

Tanken er at dette skal være et sted hvor folk kan stikke innom, få ideer til hva de kan gjøre med møbler, ting og annet som de egentlig så for seg var på vei på loftet, eller i kjelleren, kanskje i garasjen, men at der er det faktisk så fullt allerede, at det neste blir rett i «bosset», som vi sier her i Bergen.

Vi har en genuin drøm om at alle som krysser dørstokken inn her, skal kjenne på noe godt, og gå ut igjen herfra en, eller flere ideer rikere.

I tillegg til det, har vi vært kreative selv, og en del av det vi har skapt, vil være for salg her hos oss. Videre er tanken at dersom noen, på grunn av dårlig tid, eller prioriterer andre ting i livet, ikke har tid til fikse opp ting de har lyst å gi en total «make-over», kan vi ta på oss oppdrag, og gjøre det for dem, mot betaling, selvfølgelig. Priser blir vi enige om, for her blir veien til mens man går, som Jacob Weideman så flott uttrykte det.

Vi jobber helt etter «Pippi Langstrømpe»-prinsippet, og er åpen for nye utfordringer hele tiden.

Vi ønsker alle velkommen til oss!